top of page

                                ONS VERHAAL

HOUT VAN MIEL, de verwezenlijking van een gekoesterde ondernemersdroom, ziet het daglicht in de winter van 2017, niet toevallig het moment waarop de bezielers ervan verhuizen naar een 

oude charmante woning met lichtrijk atelier in centrum-Gentbrugge. 

‘Timmerman’ Miel vestigt zich op dat moment als zelfstandig schrijnwerker. Daarmee toont hij zich een ware telg  van zijn vader Marc, zijn grootvader Leon en overgrootvader Serafijn Pauwels, die állen 'timmerman' waren. Zo blijkt HOUT VAN MIEL dus allereerst een nieuwe schakel in een lange traditie, die zich evenwel van Alveringem, bakermat van de familie Pauwels, naar Gentbrugge ‘verlegt’.

Karolien is in die tijd al jarenlang interieurvormgever in een bedrijf dat horecazaken, winkels, kapsalons, enz. inricht. In die sector zijn oog voor de functionaliteit van een interieur én een grote focus op creativiteit op gebied van materialen, kleur, licht,... onlosmakelijk met elkaar verbonden.  Zij kent hier het klappen van de zweep, weet wat er leeft, houdt van ontwerpen in al zijn vormen en onderzoekt graag actief welke nieuwe mogelijkheden de interieurmarkt biedt. In de lente van 2018 vervoegt zij HOUT VAN MIEL als ontwerper-vormgever van zowel meubelen als totaalprojecten en als verantwoordelijke  'ten kantore'. 

Onder de noemer 'DE VITRIEN VAN KAROLIEN' bouwt HOUT VAN MIEL daarbij ook aan een webshop die een selectie voorstelt van een aantal producten die HOUT VAN MIEL ook los van interieurprojecten, dus aan álle geïnteresseerden, kan voorstellen.

Hout Van Miel 21.jpg
pannel-vitrien-v-karolien-page-001 klein

 

“Onze tandem – Miel & Karolien – versterkt en verstevigt elkaar en zorgt ervoor dat  HOUT VAN MIEL de meest uiteenlopende

vragen en projecten op zich kan nemen.”

 

Onze focus is veelzijdig: wij beschouwen functie en vorm,  materiaalkeuzes, patronen, uitwerking, kleuren, stijl en wat dies meer zij telkens opnieuw als nieuw-te-maken, individuele keuzes, afhankelijk van de mogelijkheden, noden en vragen van elk project op zich. 

Wij verkiezen 'eerlijke' materialen en produkten waarvan herkomst en originaliteit duidelijk zijn. Wij gaan hier toekomstgericht en actief naar op zoek en hopen zo als onderneming  een plek te kunnen verwerven in een meer duurzame samenleving.

bottom of page