INFO

HOUT VAN MIEL is 

 

- een ATELIER voor uitvoering en productie van maatwerk en meubelen. Zoals de naam HOUT VAN MIEL wel doet vermoeden, spreekt het voor ons vanzelf dat hout ons als materiaal het meest nabij is, ons het meeste inspireert, het dichtst bij onze oorsprong aanleunt... al dan niet in dialoog of contrast met andere materialen. 

 

- een ONTWERPBURO op kleine of grotere schaal:  van maatwerk meubelen tot complete interieurconcepten. Als interieurvormgevers hebben we oog voor functie en esthetiek, ruimte, licht en architectuur. We werken samen met andere fabrikanten en designers om u ook meubelen, verlichting en andere objecten voor een complete interieurinrichting van uw zaak of woning voor te stellen. We ontwerpen daarvoor  ook gedetailleerde visualisaties waarin verschillende opties u haast levensecht worden voorgesteld. 

- een SPECIALIST (TOTAAL)INRICHTING op de WERF:  wij (ver)bouwen , coördineren en werken samen met andere specialisten in hun vak. Wij weten uit ervaring dat we kunnen rekenen op de  loodgieter,  specialist centrale verwarming,  elektricien, tegelzetters, interieurafwerkers... die we in onze projecten betrekken.

HOUT VAN MIEL... WERKT OP ÚW MAAT

Hout Van Miel kiest voluit voor een sterk persoonlijke betrokkenheid. Voor elke vraag ontleden wij met onze klanten de uitdagingen en de mogelijkheden. Welke opdracht u ook heeft voor ons,  wij leveren géén bandwerk maar gaan integendeel altijd met u in een diepgaander dialoog:  wat voor ideeën, stijl en voorkeuren heeft u zélf?  Wat ziet u graag vernieuwd, wat wil u graag behouden?  Welke produkten en materialen spreken u aan? Wat regelt u liever zelf, wat laat u aan ons over?!  het ontwerp en de productie van een klein meubelstuk tot een complete renovatie en inrichting, met

 

Het antwoord op al deze vragen vertaalt zich telkens opnieuw in unieke projecten. Zo ontstaan ruimtes met een ziel, geschikt om te leven en te werken, te spelen en te feesten, te dromen of te doen.

       VERLOOP VAN EEN PROJECT

Afhankelijk van uw vraag en de omvang van uw project doorlopen we samen met u één, meerdere of alle mogelijke fases:

We maken kennis met u, uw verwachtingen en de ruimte waarover het gaat.  We meten op, maken foto's en gaan aan de slag: 

1.

We maken een eerste uitgewerkt voorstel op: we  vertrekken bij de functie van de ruimte(s) of het meubel - en 'kleuren' in met materialen, afwerkingen en sfeer. 

2.

3.

We bespreken het eerste voorstel uitgebreid met u. U krijgt een goed zicht op wat  wij hebben voorzien of bedacht:  denk hier dus zeker aan een moodboard en aan een aantal uitgewerkte 3D-plannen van een maatwerk meubel of compleet interieur.

4.

Op basis van dit  voorstel en de besproken aanpassingen, stellen we onze offerte op, nog steeds gratis en vrijblijvend:

van complete renovatiewerken, houtbouw en/of maatwerk tot een totale aankleding met ook verlichting, meubelen, … 

Spreekt u ons aan om enkel een interieuradvies of een ontwerp voor de inrichting van een ruimte te kopen? Dat kan natuurlijk ook. 

De prijs van een ontwerp hangt af van de tijd die wij hieraan besteden. Als wij later toch ook werken mogen uitvoeren, krijgt u de prijs van het ontwerp terugbetaald.

6.

Na ondertekening van de offerte bepalen we samen met u de startdatum en deadline voor de werken. En dan beginnen we eraan! 

We blijven tijdens de duur van de werken met u in contact en volgen zowel op de werf als op ons kantoor alles actief en nauwgezet op.

7.

We volgen het project op tot het helemaal is afgewerkt en blijven ook daarna uw steeds een gemakkelijk bereikbaar aanspreekpunt. Ook als er iets fout zou zijn gelopen of als er een herstelling nodig is, houden wij aan onze persoonlijke inzet voor onze klant.

5.